Като истински шок за феновете на баскетбола може да се определи днешното решение на ръководството на TV7 да делегира излъчването на оставащите мачове от финалната серия на НБА на телевизия TV+, която е част от групата на кабелния оператор БУЛСАТКОМ. Причината за решението е неизвестна, след като рано тази сутрин TV7 излъчи пряко мач номер 1 от серията между Лос Анджелис Лейкърс и Орландо Меджик. "Езерняците" спечелиха със 100-75. Проблемът е, че TV+ може да бъде наблюдавана единствено от потребителите на БУЛСАТКОМ, подобно на спортния канал на TV7 - Sport7, който не фигурира във всички пакети на кабелните оператори в София и страната.

Ходът на шефовете на TV7 е трудно обясним при положение, че идеята финалната серия да бъде излъчвана в ефира на телевизията бе с цел осигуряването на по-сериозна аудитория, която наблюдава сблъсъците за титлата в най-силното баскетболно първенство в света.

Освен баскетболната програма на TV7 и Sport7 към TV+ минават и финалите за Купа "Стенли".

Ето програмата на излъчванията на финалните срещи в НБА по TV+ за следващите 3 мача в серията между Лос Анджелис Лейкърс и Орландо Меджик:

Мач номер 2

8 юни

03,00 часа "Staples Center", Лос Анджелис/Калифорния

Мач номер 3

10 юни

04,00 часа "Amway Arena", Орландо/Флорида

Мач номер 4

12 юни

04,00 часа "Amway Arena", Орландо/Флорида