Председателят на НС на ЦСКА Александър Томов заяви пред Дарик, че финансирането на клуба зависи повече от него, а не от собственика Прамод Митал. „Колкото и нескромно да звучи това, то е факт. Казвам го повече от ангажиращо. Г-н Митал е мажоритарен собственик, той не се занимава с детайли като ЦСКА, тъй като той е глобален бизнесмен”, заяви Томов.

Tой отново афишира амбициите отборът да играе в шампионската лига, за което има нужния потенциал. „Продължаваме селекционния процес. Той няма да бъде толкова мащабен колкото през лятото. Взехме Гъргоров, вече окончателно подписахме договор с Беконо. В момента на проби е един млад талант - бразилец, атакуващ халф. Имаме още две наблюдения – десен бек и още един нападател. Това ще се реши до седмица-две”, добави Томов.

Бившият вицепремиер разкри, че за 60-годишния си юбилей ЦСКА ще покани бивши свои футболисти, които в момента играят зад граница: „На 7 май ще честваме официално 60-годишния юбилей. Вероятно на 19 или 20 май ще има голямо първенство чрез футболен мач на стадион „Българска армия”. Все още е тайна кой ще бъде съперник. Разговаряме с някои от големите европейски грандове. Ще бъдат поканени големите звезди на ЦСКА, които в момента играят в големите европейски първенства – Стилиян Петров, Мартин Петров. Господин Димитър Бербатов вече ми потвърди”.

Според думите му в клуба са пристигнали оферти за Неи и Кабус, но той е отказал да го продаде. „За Чиликов има оферти от Китай и Япония, самият той иска да замине, ние разбираме това и не изключвам той да играе в някоя от азиатските страни”, добави политикът.