Легендата и доскорошен помощник-треньор  на ЦСКА- Ради Здравков, коментира случващото се в любимия клуб. Той бе специален гост в предаването „Зона Спорт" по РИНГ БГ. От предоставената му телевизионна трибуна, той се изказа доста остро по адрес на Стойчо Младенов и Александър Томов. Според него те са едни от основните виновници за сегашното състояние на клуба.

Здравков вярва, че Гриша Ганчев е достатъчно успешен бизнесмен, за да се справи с „червените" проблеми, но не пропусна да уточни, че дълговете на клуба са много повече от 33 млн. лева.

Положителното, което той вижда в цялата ситуация е, че изгнанието във „В" група ще даде шанс за изява на много млади талантливи юноши.

„Мисля, че българският футбол губи от липсата на Локо (Сф) и ЦСКА. Въпроса е за колко  време и по какъв най-бърз начин отново тези два отбора ще се завърнат в професионалния футбол. Упреците към футболния съюз не трябва да са големи, защото той многократно правеше компромиси спрямо двата отбора".

„Те загубиха лицензите си заради дълговете към НАП. Може би държавата трябваше да се намеси. Тя не застана зад тези два клуба и ги остави с безразличие, а не така, както се грижат за други".

„Задълженията на ЦСКА не отговарят на истината. Дълговете им се доближават до 33 млн. Ситуацията на „Армията" е тежка, трудна и почти неуправляема. Приветствам решението и смелостта на Ганчев да помага. Пожелавам му търпение, защото се съмнявам, че освен тези 33 млн. няма да се появят и други. Трудно ще се справи сам. Не съм запознат какво са си говорили с Божков, но поне е ясно, че вече в управлението на клуба ще има прозрачност. Явно е дошъл момента цялата „червена" общност да помага. Къде отидоха парите на акционерите в ЦСКА?

„Таванът на заплатите в ЦСКА не бе 15 000 лева. Това беше огромна лъжа. Селекцията на клуба не беше 0 лева както твърдяха те.

„Карачанаков, когато отиде във Волга подсказа, че някои трябва да връщат ресто, за да играят в ЦСКА. Как може Бруно Морейра и Ревсон да дойдат в България за 5-6 пъти по висока заплата  и да се плати трансферна сума за техния наем..

„Не съм против треньорите да получават много пари. Заплатата на Стойчо да не я цитираме каква е. Лошото е, че една такава заплата  висока се дава на целия щаб, на голям брой футболисти (около 15-20 на полусезон). И на каква цена е всичко това?! Какво плати ЦСКА!? Разбирам Томов да даваше пари от собствения си джоб, а той.... Той вкарваше отбора в дългова спирала. За мен това е източване!

„В дълговете не ЦСКА не влизат парите на Манджуков и Инджов нека не забравяме и за това. За мен най-добрият вариант за тима беше някои хора да се обединят и да направят всичко възможно да останем в „А" група. Този сезон във „В" група трябва да бъде използван за изплащане и предоговаряне на дълговете, защото догодина може отново да не бъдат допуснати в професионалния футбол".

„Никой от евентуалните и настоящите собственици не ни е търсел  мен или Любо Пенев. Докато работехме в клуба взимахме 750 лв бруто, а с удръжките 590 лева. Ръководството не ни ги е изплатило дори, но аз никога няма да си ги потърся".