Министър-председателят Бойко Борисов изпрати поздравителна телеграма до Станка Златева след спечелването й на сребърен медал в категория до 72 килограма от турнира по свободна борба на олимпийските игри в Лондон, съобщиха от правителствения пресцентър.

„Знам, че всяка Ваша завоювана титла Ви коства много труд и усилия. Вие безспорно сте гордост за България и идол в женската борба в световен мащаб", казва премиерът и отправя пълната си подкрепа, за да продължава Златева да защитава честта и европейското развитие на българския спорт.

„Пожелавам Ви здраве, късмет, реализиране на всички Ваши мечти и още дълги години да всявате респект във всеки Ваш съперник", пише в телеграмата Борисов.

Чрез писмото си той изтъква изключителните тактическа подготовка и опит на Станка Златева, благодарение на които тя успя да елиминира конкурентите си.

„Вярвам, че ще бъдете все така борбена, смела и целеустремена към още по-големи успехи, които носят радост и удовлетворение не само за Вас, но и за целия български народ", допълва още той.

„Вие сте спечелили не само достатъчно отличия за страната ни, но и най-ценното - обичта, признанието и доверието на многобройната аудитория, която всеки път тръпне в очакване на пореден успех и изживява всяка битка заедно с Вас", казва още в телеграмата си Бойко Борисов