Ювентус се добра до мечтано равенство на "Сантяго Бернабеу" срещу Реал (Мадрид) и осигури участието си на финала в тазгодишното издание на Шампионската лига!

В една от най-интересните битки в най-популярната клубна надпревара в света "кралете" не успяха да се справят с гостите си от Торино и след 1:1 бяха елиминирани от състезанието.

В първия двубой в Торино италианският гранд взе предимство от едно попадение, надделявайки с 2:1, което се оказа от определящо значение днес.

Първото полувреме предложи доста емоции на зрителите по трибуните и тези пред екраните, като атаките пред двете врати се редуваха една след друга, а главните действащи лица на терена сякаш нямаха умора.

Изпадналият в немилост в Мадрид напоследък - Гарет Бейл демонстрира желание да оправдае своите критици, според които огромната сума, дадена за привличането му в Реал е сред най-големите грешки на "кралете" в последните няколко десетилетия.

За нещастие на уелсеца обаче всеки негов опит за създаване на известно напрежение пред съперниковата врата завършваше с изстрел встрани от целта или просто с отнемане на топката от краката му.

Все пак в средата на първата част той получи кълбото и реши да изпробва рефлексите на Буфон от доста далечна дистанция, но Джиджи доказа, че за класата възраст няма и изби мощния изстрел.

Ветеранът в италианските редици трябваше да се намесва още в два отделни, обикновено окачествявани като "100%-ви" случая, като първо отрази шут на Роналдо от свободен удар, а след това се намеси по решителен начин и при изненадваща акция в бяло, завършена от Бензема.

Това, с което Юве застрашаваше испанската врата, се състоеше основно в статичните положения пред Касияс, който обаче също показа на какво е способен и спаси отбора си от ранен пасив в резултата, който можеше да бъде определящ за крайния победител в сблъсъка.

Най-сериозната опасност за Сан Икер и компания дойде малко преди 20-ата минута, когато Видал стреля от границата на наказателното поле, но бившият европейски и световен шампион предотврати опасността пред голлинията си.

Единственият гол за първите 45 минути дойде след точно изпълнена от Кристиано Роналдо дузпа в 23-ата минута. Фаулът бе отсъден за нарушение на Киелини срещу Хамес в наказателното поле. Иначе опитният бранител не се намеси много убедително и препъна Родригес в пеналта, а главният съдия не се подвоуми и посочи бялата точка.

Зад топката застана Кристиано Роналдо, който стреля малко рисковано - в средата на вратата, но успя да изненада Буфон и даде преднина на Реал (Мадрид) преди почивката.


През второто полувреме Юве взе нещата в свои ръце и както много специалисти предричаха първо стигна до изравнителен гол, след това се затвори в половината си, а в крайна сметка се поздрави и с безценното равенство, осигурило му място в последния двубой от надпреварата.

Ювентус бе изпратен на финала в Берлин от юношата на Реал - Алваро Мората, вкарал в 57-ата минута гола за оказалото се и крайно 1:1. Мората бе точен за "черно-белите" и в предишния двубой, игран в Италия.

Въпреки опитите на "галактикос" до края на мача да се доберат до успеха, нова промяна в резултата не бе регистрирана и испанският колос остава без голямо отличие през сезона, след като почти на 100% загуби и битката в Ла Лига.

Краен резултат Реал (Мадрид) - Ювентус 1:1. Старата госпожа е на финал срещу Барселона!

РЕАЛ (М): Касияс, Рамос, Марсело, Карвахал, Варан, Бейл, Кроос, Хамес, Иско, Роналдо, Бензема

ЮВЕНТУС: Буфон, Лихтщайнер, Евра, Бонучи, Киелини, Пирло, Видал, Маркизио, Погба, Тевес, Мората

Съдия: Йонас Ериксон

Стадион: "Сантяго Бернабеу"