Треньорският щаб на Ботев ще трябва да даде отчет пред новите собственици от сдружение ПФК Ботев Пловдив кои футболисти иска да бъдат задържани в тима и през следващата година. Очаква се това да стане след двубоя срещу Литекс от 24-ия кръг на А група. Мачът е в неделя, 5 април, от 17:00 часа в Коматево и ще бъде излъчван пряко по Диема.

Доста от играчите на Ботев са с изтичащи контракти. Най-комплицирана обаче е ситуацията с чужденците Адам Стаховяк и Томаш Иршак. Полският вратар и чешкият халф са и най-скъпо платените играчи в състава. Договорите им са до лятото, а за да останат, почти сигурно ще трябва да отстъпят от финансовите си претенции. В противен случай трябва да им се търсят заместници.

През лятото не е изключено Ботев и да продаде свой футболист. Интерес не липсва към младежките национали Милен Гамаков и Цветелин Чунчуков. Възможно е при добри оферти двамата да бъдат продадени в чужбина.

В момента жълто-черните са в почивка. Те ще подновят занимания във вторник. Главната цел пред новите мажоритарни собственици на клуба от сдружение ПФК Ботев Пловдив пък е да намерят генерален спонсор. В момента отборът няма такъв.

От организацията продължават да набират и свои членове. Всеки може да се запише срещу годишна такса от 200 лева. В Ботев са уверени, че клубът ще се сдобие с професионален лиценз за следващия сезон.