Напускащият Реал (Мадрид) след края на сезона - Сами Кедира изрази недоволството си от начина, по който "кралете" го принуждават да си намери нов тим.

Германският национал си тръгва от "Бернабеу", но не е очаквал по такъв начин да се раздели с клуба.

Той изигра само седем мача през тази кампания като титуляр, а откакто обяви, че няма да поднови договора си, беше замразен на пейката, а дори често не попадаше в групата. Основанието на наставника Карло Анчелоти беше, че халфът е с контузия.

"Винаги трябва да казвам истината, а тя е, че нямах сериозни проблеми с травма. Имах леки болки в петата, но те нямаше да ми попречат за повече от мач-два. Уж чувствах подкрепата на наставника, но тя така и не се показваше. Никой не дойде да ми каже каквото и да било."

"Отстрани чувах от кого ли не, че повече няма да играя, но никой не дойде да ми каже това директно в очите. Всичко е заради решението ми да си тръгна. Имах много срещи с ръководството, като последната беше през декември, когато предпочетох да предприема ново предизвикателство."

"Това, което се случи през този сезон, ме нарани до дъното на душата. Разочарован съм, че ме обвиниха в липса на професионализъм, защото аз винаги съм поставял Реал на първо място. Чувствах се щастлив тук, но си тръгвам разочарован", сподели Кедира на изпроводяк.