Първенството на Италия все още не е подновено, но скандалите са на лице. В основно действащо лице се превърна една от звездите на Милан - Кевинс Принс Боатенг, който се опита да удари публиката на противниковия отбор с топка.

За какво става въпрос? Днес Милан игра контрола с аматьорския Про Патрия, като още в началото на двубоя феновете на Про Патрия започнаха да скандират расистки обиди по адрес на Боатенг. В един момент ганаецът не сдържа нервите си, взе топката и я изстреля към сектора с фенове на домакините. Бесен от малоумното държание на псевдофеновете, Боатенг реши направо да напусне терена преждевременно. Напълно очаквано двубоят бе прекратен.

„Това е недопустимо поведение на хора през 2013 година! Пълна подкрепа към Боатенг", написа в профила си в Twitter друг цветнокож футболист на „росонерите" - Урби Емануелсон.

„Как може да има такива гамени", изригна от своя страна прелестната приятелка на Боатенг - моделът Мелиса Сата, която също не скри възмущението си.

„Подобни инциденти са немислими. Трябва да си извадим сериозни поуки. Нещо трябва да се промени, иначе нещата няма да се получат", коментира Амброзини.