Атлетико Минейро спечели Купата на Бразилия след като победи и в мача реванш Крузейро (Бело Оризонте) с 1:0. Първият мач беше завършил 2:0 в полза на Атлетико и така с общ резултат 3:0 той вдигна трофея.

Срещата ще се запомни с масовия бой, който си спретнаха футболистите 5 минути преди края. Това принуди полицаи с шлемове и щитове да влазят на терена, за да усмирят биещите се. Практически всички играчи се включиха в мелето, но ситуацията бързо се успокои, след като Леандро Доницете получи директен червен картон заради безнадеждния си фаул.

Нападателят Диего Тардели вкара единствения гол секунди преди края на първото полувреме. Атлетико доминираше през по-голямата част от мача и имаше пълен контрол върху играта.

"Превъзхождахме ги 90 минути. От Крузейро казваха, че не е проблем да заличат аванс от 2:0, но ние сме горди, че не го позволихме", коментира нападателят на победителите Луан.

По-голямата част от стадиона остана празна, след като домакините от Крузейро поискаха 500 риала за билет, което прави близо 200 долара.

Атлетико Минейро вдигна купата на страната за първи път в историята си. Само три дни по-рано Крузейро пък стана шампион за втора поредна година.