Помощник-треньорът на Сърбия и бивш национален селекционер на България Камило Плачи демонстрира самоотвержеността си и чувството си за професионален дълг като присъства на финала на Световната лига по волейбол загубен от неговия отбор с 0:3 от Франция.

След победата на сърбите в полуфинала над САЩ, Плачи е бил закаран в болница, където докторите са установили симптоми на прединфарктно състояние. Те са поискали да го задържат и са му препоръчали да си вземе сериозна почивка.  Но Камило Плачи е решил да бъде на скамейката на сръбския национален отбор на финалния мач. Италианецът е подписал документ, че отива на мача на лична отговорност. Постъпката на Плачи може да се определи само като истинска страст към волейбола - да рискува живота си заради играта.

Камило Плачи имаше здравословни проблеми и докато работеше за българския национален отбор. Ще припомним само, че докато беше помощник-треньор на Радостин Стойчев през 2012 година, Плачи влезе в болница "Пирогов" след решителния мач срещу Франция, спечелен с 3:1, от междуконтителната олимпийска квалификация в "Арена Армеец". Тогава италианецът имаше инфекция на кост на крака.