Бившият рали шампион Николай Златков се кани да счупи рекорда за най-бърза обиколка на писта "Дракон" в Калояново през уикенда. Трасето ще е домакин на третия кръг от пистовия шампионат на България по автомобилизъм.

Златков ще се пусне за първи път през този сезон зад волана на супермощното "Ауди F1", което е разрешено от международната федерация само за пистови състезания. Колата е с кубатура 2200 турбо и е над 800 конски сили.

С нея в неофициалните тренировки Златков измина дългата 1700 метра обиколка за 53 секунди. Рекордът на писта "Дракон" държи Румен Дунев с "Мицубиши" - 55 секунди за обиколка. Той е лидер в класирането в група А и N над 1600 куб. см след първите два кръга във Велико Търново и Хасково. В клас Х4 пък води пловдивчанинът Костадин Маршавелов с "Мицубиши Ево 9".

Заявки за участие в Калояново са дали 70 автомобила. Международното присъствие на писта "Дракон" ще защитят бившият нападател на ЦСКА Флорентин Петре (Рум), както и италианският пилот Джандоменико Педини. В събота от 13 до 19 часа са квалификациите, а самото състезание е в неделя от 10 часа.