Коби Брайънт се изказа доста остро по адрес на медийния гигант ESPN. Специалистите от баскетболния отдел на медията са поставили Коби под №40 в класацията на играчите от НБА за предстоящия сезон, а журналистите не пропуснаха да засегнат темата при разговора си с Брайънт след загубата на Лейкърс от Юта.

"Дали се притеснявам? Не, от доста време знам, че те са просто сбирщина идиоти", заяви Коби пред насъбралото се множество репортери. Джордж Карл, който в момента се изявява като телевизионен анализатор, също реагира остро на класацията. Бившият треньор на Денвър написа в профила си в Twitter, че всички трябва да бъдат много внимателни и да не подценяват играч с такава мотивация и себераздаване като Коби.

Брайънт изигра само шест мача за Лейкърс миналия сезон, в които постигна по 13.8 точки, 6.3 асистенции и 4.3 борби. Гардът на "езерняците" може да измести Майкъл Джордан от №3 в подреждането за най-много точки в НБА още този сезон, след като от легендарния №23 на Чикаго и Вашингтон го делят само 593 реализирани точки.