Треньори от Турция, Гърция и Сърбия са засипали с автобиографии ръководството на Черно море в опит да се пласират за наставник на варненци през новия сезон. Носителите на купата на България все още не са намерили специалист, който да води клуба, след като се разделиха с Драган Баич. Вариант пред тях е Николай Господинов, който бе начело на Дунав, както и американец от колежанското първенство.

Вицепрезидентът на моряците Симеон Варчев се срещна вчера с шефа на клуба и основен спонсор Данаил Папазов. Двамата обсъдиха бъдещето на тима и финансовите възможности, с които ще разполагат. Към момента това са 500-те хиляди осигурени от Порт Варна. Сумата обаче ще бъде разпределена между мъжкия тим и школата, което означава, че поне 20 процента от нея ще отидат за подрастващите.

„Трудно е да се каже какви цели ще гоним, тъй като трябва да видим как ще изглеждат другите клубове. Едно е сигурно - през този сезон ще разполагаме основно с български играчи. Няма да разчитаме на чужденци, максимум на един център. Ще дадем по-голям шанс на момчета от школата. Искаме да ги развием и ще бъдем търпеливи. Тепърва предстои да стане ясно кои от играчите през миналия сезон, от българите, ще останат. Надявам се, че до 10 дни ще имаме повече яснота по тази тема", призна пред „Тема Спорт" треньор №1 на Варна за миналия век.

Очаква се варненци да се съберат за първа тренировка в средата на август.