В началото на зимната подготовка Topsport.bg отправи въпроси към треньора на ЦСКА Стойчо Младенов. Той обеща да ни отговори, когато отборът се върне от лагера в Турция. Екзекутора постъпи мъжки, удържа на думата си и не подмина неудобни питания. Младенов даде ексклузивно интервю за нашата медия, в което говори за неустойката си, комисионите, заплатата на сина си в ЦСКА, уреден ли беше мачът с Миньор в Перник преди шампионския двубой с Лудогорец (Разград), за предателите и болката си, и още, и още...

"Относно твърденията, че съм се отказал от неустойката ми, защото съм получил от Александър Томов парите "под масата", както казвате - може да разберете лесно дали делото ми е прекратено. Отказах се от неустойката, категорично няма такова нещо за пари "под масата"! Не е вярно друго нещо, което се говори - че съм поставил условие да се върна в ЦСКА само, ако назначат сина ми Стойчо Младенов-младши. Пак лъжи! Както и, че заплатата му е 9000 лева. Той е компетентен човек, на когото разчитам за бъдещето. Където и да съм, синът ми ще бъде с мен", каза Стойчо Младенов.

"Тодор Кирков не е показал документ, не се страхувам от него. Сънят ми е спокоен, нямам угризения. Това бе скалъпен случай зашит с конци. Ди Вани сега е в ЦСКА и това е доказателството, че твърденията на журналиста не са верни. Искаха да ме очернят и опетнят. Така направиха с всички треньори при предишното ръководство - Любо Пенев и битите футболисти, Андоне, Дочев, Радуканов, Йешич, моя милост - всички! Да бяха поискали банковата сметка, като са ми превели комисиони. Хвърлиха клевета в пространството, това са мутренски методи - заплашват и манипулират", коментира треньорът на ЦСКА конфликта си с Тодор Кирков.

"Дуарте Коща и Морено ги видях за пръв път с Димитър Борисов и Иво Иванов на "Царско село". Не ги познавам, не искам да ги познавам. Нямам нищо общо с тях. Те стоят в делото за Ди Вани. Това е доказателство, че са измамници. От Ди Вани спестихме 1 000 000 лева на ЦСКА. Още дела ще паднат, пак са намесени тези хора. Морено спомена Руи Гомеш в интервюто си. Точно Гомеш ми помогна Ди Вани да е тук, в ЦСКА. Искаше да изобличи Морено и Коща", допълни Екзекутора на Ливърпул.

"Нямам уговорка със Сивард Спрокел. След мача с Мура изгонихме някои футболисти по мое желание и на Димитър Борисов. Не съжалявам за нито един от хората, които съм освободил от ЦСКА. За всичките ми периоди в клуба съвестта ми е напълно чиста. Категорично е така! Във всичките престои трудовите ми договори не се спазваха от страна на ЦСКА, винаги са били нарушавани. Губех пари, но правех компромиси. Съвестта ми е по-чиста от на всеки друг", категоричен е Стойчо.

"Да ме критикуват градивно, не грозно. Някои се разграничиха от ЦСКА и станаха опозиция. Така е по-лесно. Тези, които ме критикуват защо са без работа? Ако са компетентни ще работят. Имаме трудности, а някои, които обичат ЦСКА, не искат да помогнат и да разсрочат задълженията към тях, които са от старото ръководство, а трябва да ги плаща новото. Да разсрочат и да си купят акции, както направих аз. Тук става въпрос за морални човешки качества. Някои направиха всичко възможно ЦСКА да го няма. Тръгнаха да си правят ЦСКА (Радомир) за "В" група, други тръгнаха да правят следващ ЦСКА. Така не може! Лесно е да ме атакуват мен, но няма доказателства, само празни приказки!", завърши треньорът на "червените".

ОЧАКВАЙТЕ УТРЕ ВТОРАТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО НИ СЪС СТОЙЧО МЛАДЕНОВ