Поредната домакинска загуба на Валенсия - този път от Барселона с 0:3, предизвика нови вълнения в лагера на „прилепите". Полузащитникът Давид Албелда побърза да представи своята гледна точка за слабите резултати на отбора.

„Проблемът е психологически. Съотборниците ми не са настоятелни в търсенето на топката, не се освобождават достатъчно по време на мач. Няма пламък, няма хъс в нашата игра и което е най-лошото - няма признаци, че положението ще се подобри. Понякога си мисля, че сме емоционално изхабени", заяви Албелда.

„Когато сме на терена, ни се струва, че всичко върви наопаки. Играем пред собствената си публика, но имаме чувството, че нищо не може да ни помогне да избегнем загубата. Така задачата ни да се справим с проблемите става почти невъзможна", допълни испанският национал, който е един от най-опитните футболисти на Валенсия.

Албелда вярва, че единственият начин отборът да се върне в челото на Примера дивисион е играчите да се съсредоточат и да вложат целия си оптимизъм, за да започнат отново да побеждават.

„Трудно е да окуражим привържениците си, когато самите ние не си вярваме. Тук е моментът да отбележа тяхната преданост. Нашите фенове винаги са ни подкрепяли и сега е наш ред да покажем характер и да им се отплатим", завърши Албелда.