Финалът между Франция и Швейцария за Купа "Дейвис" вероятно ще счупи рекорда за най-много публика в историята на надпреварата. Или поне ще се движи около него.

Точно преди 10 години, 27 200 на Олимпийския стадион в Севиля видяха как Испания побеждава САЩ, а сега французите планират да осигурят достъп на 27 000 почитатели на тениса за битката срещу Роджър Федерер и останалите швейцарци.

Международната федерация (ITF) обяви, че домакините са заявили Stade Pierre-Mauroy, дом на елитния футболен клуб Лил, за домакин на събитието. Финалът ще се проведе на закрито, тъй като съоръжението разполага с подвижен покрив. Настилката ще бъде уточнена на 22-и септември.

Stade Pierre-Mauroy е с капацитет от малко над 50 000 места, но за финала кортът ще бъде разположен в единия му край, за да се използва максимална възможна част от трибуните в съчетание с временни конструкции.

"В Лил организацията ще бъде грандиозна за един от най-нетърпеливо очакваните финали от години", заяви президентът на ITF Франческо Ричи Бити. Двубоят Франция - Швейцария ще се състои между 21-23 ноември.