Левски разгроми Беласица с култовото за "сините" фенове 7:1 на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Столичани доминираха тотално и можеха да стигнат и до двуцифрен резултат. С четири попадения за успеха се отчете Героги Христов.

Наставникът на столичани Емил Велев започна с някои играчи, които по-рядко намираха място в титулярния състав. На вратата застана Божидар Митрев, в защита на Йордан Милиев партнираше Давид Бистрон, а Мирослав Иванов бе титуляр в средата на терена. Николай Димитров, очаквано, също бе сред стартовите 11, както и Георги Христов.

"Сините" поведоха още в 6-ата минута. Николай Димитров центрира и Георги Иванов се разписа с глава. Гонзо обаче получи удар при борбата за високата топка. Велев се застрахова и пусна юношата Иван Цачев  на мястото на "синята" деветка.

Именно Цачев имаше чудесна възможност да се разпише в 26-ата минута, но не успя да отиграе по най-добрия начин центрирането на Йовов.

Малко преди това Сертич бе близо до изравняване, но хубавият му удар с глава бе избит в корнер от Митрев.

В 35-ата минута Йовов се разписа за 0:2. След центриране отляво, Христов се размина с топката, тя попадна у Йовов, който подходи доста несериозно и я бутна към вратата. Защитник на Беласица притича и я изби. Дори на видео повторението не се видя, дали кълбото премина голлинията, но реферът Богомил Маринов убедено посочи центъра на терена - гол за Левски.

Асен Георгиев от Беласица можеше да намали малко преди края на първата част, но ударът му от фаул срещна гредата.

Веднага след почивката Мирослав Иванов можеше да покачи на 3:0. Халфът на "сините" опита удар извън наказателното поле, който обаче срещна гредата.

Беласица намали в 52-ата минута. Сертич засече от воле центриране от дясно и не остави шансове на Митрев - 1:2.

Малко по-късно Бижев за малко да се измъкне сам срещу вратаря на Левски, но Митрев излезе навреме и изби топката.

В ответната атака столичани стигнаха до трети гол. Йовов изведе отлично Николай Димитров за гърба на петричката отбрана. Крилото видя останалия сам на празна врата Георги Христов и му подаде. За пловдивчанина не остана нищо друго, освен да насочи топката в мрежата.  

В 63-ата минута Христов повтори "упражнението". Ситуацията бе много подобна на предходната, с тази разлика, че този път Йовов бе авторът на головото подаване.  

2 минути по-късно Христов оформи хеттрика си. Този път той се разписа с глава след центриране на Димитров отдясно.

В 76-ата минута дойде ред и на Иван Цачев да вкара първи си гол за първия тим на Левски. Юношата на "сините" се разписа с топовен шут от точката на дузпата.

Малко преди края на мача, Христов с четвъртия си гол оформи крайното 1:7. 

Така Левски продължава гонитбата с ЦСКА. "Сините" сас 55 точки, с точка по-малко от "червените". По-късно днес ЦСКА приема Ботев. Беласица пък е твърдо на последното място и всички в Петрич отдавна са се примирили с изпадането. 

БЕЛАСИЦА - ЛЕВСКИ 1:7

0:1 Г. Иванов (6')

0:2 Йовов (35')

1:2 Георгиев (51')

1:3 Христов (55')

1:4 Христов (63')

1:5 Христов (65')

1:6 Цачев (76')

1:7 Христов (89')

Стартовите състави:

БЕЛАСИЦА: Манолов, Бикай, Пътников, Ирмиев, Семина, Софрониев, Дюлгеров, Бижев, Георгиев, Ковачев, Сертич;

ЛЕВСКИ: Митрев, Балтанов, Бистрон, Милиев, Минев, Гаджев, М. Иванов, Йовов, Христов, Г. Иванов, Н. Димитров.