Под постоянен дъжд в пловдивското село Черноземен Ботев се наложи с 2:0 в контрола над ОФК Миньор (Раднево). И двете попадение паднаха през втората част, а техен автор бе бранителят Йордан Минев.

В 54-ата минута Георги Христов (вдясно на малката снимка) свали с глава топката на Минев, който простреля Владев за 1:0. В 75-ата отново Христов асистира на Данчо. Бранителят този път ефектно преодоля противников играч и с мощна левачка нацели горния десен ъгъл на вратаря Ганев за крайното 2:0.

В 25-ата минута Георги Христов бе спънат в наказателното поле на радневци от Петков. Нападателят обаче изпълни несериозно от бялата точки и Петков спаси удара му.

Треньорът на Ботев (Пд) Тенчо Тенев изпробва днес Перейра и Калоян Ангелов. Първият е нападател от Бразилия, който е играл в Крузейро и ще остане още няколко дни на проби при „канарчетата”. Вторият пък е юноша на Локо (Сф), а за последно е играл в Янтра. Ангелов е халф, на който Тенев ще даде шанс и в следващата контрола, която ще бъде срещу Свиленград. Проверката ще бъде в петък в Баня. Очаква се в нея участие да вземе и вратарят Петър Стоичков от Хебър, който също е на проби в Ботев.

В първата си проверка за зимата „канарчетата” завършиха 0:0 с Брестник. 

 
БОТЕВ (Пд) – ОФК МИНЬОР (Раднево) 1:0

1:0 Йордан Минев (54)
2:0 Йордан Минев (75)

 

БОТЕВ: Арсов, Й. Минев, Величков, Гаров, Аврамов, Ап. Попов, Ж. Желев, Иво Иванов, Перейра, Какалов, Г. Христов (Тошев, Н. Димитров, Василев, Тимонов, Гаджалов, Витанов, Саидходжа, Кръстев, К. Ангелов)

ОФК МИНЬОР: Б. Петков, Митев, Д. Димитров, Здр. Илиев, Димчев, Динев, Анг. Русев, В. Желев, Г. Георгиев, З. Иванов, Б. Иванов (Вес. Ганев, Г. Христов, Гр. Георгиев, Кьосев, Милчев, Луго, Н. Желев, Ант. Попов)

село Черноземен – 50 зрители
Съдии: Георги Кабаков, Д. Манолов, В. Диков
Жълти картони: Какалов (Ботев)