Звездата на Маями Крис Бош ще пропусне всички срещи на тима до края на сезона в НБА, съобщиха от клуба. 30-годишният Бош, втори най-добър реализатор на тима, беше приет в болница в четвъртък със съмнения за кръвни съсиреци в белите дробове. Лекарите направиха допълнителни тестове и потвърдиха диагнозата.

"Крис Бош ще пропусне остатъка от сезон 2014/15, докато се лекува от съсиреци в белите дробове. В момента Крис се чувства добре и прогнозите му са възстановяване са положителни", се казва в изявление на клуба.

Бош, десеткратен участник в Мача на звездите и шампион с Маями за 2012 и 2013 година, има средно по 21.1 точки и 7.0 борби в 44 мача този сезон. Първият играч, който пожела бърз възстановяване на Бош беше звездата на Кливлънд ЛеБрон Джеймс.

"Иска ми се да бъда до теб в този момент, за да кажа шега или нещо приятелско. Но аз знам, че си силен и ще се върнеш по-добър от всякога на терена и извън него", написа Джеймс в профила си в "Тиутър".

Световната номер 1 в тениса Серина Уилямс пропусна няколко месеца през 2011-а година заради същата диагноза. Баскетболната легенда Джером Кърси почина по-рано тази седмица на 52-годишна възраст от кръвен съсирек, който попадна в белия му дроб.