Надпреварата в "Б" група през 2015-а може да започне с редуциран брой отбори. Причината - участието на Локо­мотив (Мездра) е под въпрос.

Клу­бът изпитва сериозни фи­нансови затруднения. Голя­ма част от титулярите от миналия сезон вече напуснаха железничарите. Локо все още им дължи по няколко за­плати. На този етап общи­ната не може да се ангажира с повече средства за футбо­ла в града. Така участието на червено-черните в „Б" гру­па е поставено на карта.

Наско­ро се появи информация, че Септември София, който ще участва в Югозападната В група, иска да вземе лиценза на мездренчани. От БФС оба­че заявиха, че вероятност­та това да се случи е ни­щожна. Основната причина е, че жребият за „Б" група вече е изтеглен, което означава, че срокът за подаване на за­явки за участие във втория ешелон е изтекъл и че двата клуба не са от една зона.

Преди година в положе­нието на Локомотив (Мез­дра) бе Спартак (Варна), кой­то загуби служебно на старта, защото не бе събрал от­бор и имаше финансови за­труднения, а през зимната пауза се отказа от участие. Железничарите вече отказа­ха предвидената за сряда контрола със Спартак в Пле­вен.