Наставникът на Милан Масимилиано Алегри заяви, че тимът му ще се изправи срещу най-силния възможен съперник. "Росонерите" отново нямаха особен късмет в жребия и се натресоха на Барселона на осминафиналите.

"Ще се опитаме да преминем напред, но ще ни трябва повече късмет от миналата година. Паднахме се срещу най-силния отбор в света", коментира Алегри.

През миналата година Милан и Барса се срещнаха в груповата фаза, където на "Камп Ноу" мачът завърши 2:2, а в Милано домакините загубихме драматично и доста скандално с 2:3.

Те отново се паднаха един срещу друг на четвъртфиналите, където мачът на "Сан Сиро" завърши 0:0, но след поражение с 3:1 в Барселона Милан напусна турнира.

"Това е може би пети или шести път, в който жребият ни среща с Барса. Надяваме се този път да пречупим табутата и да ги победим. Познаваме ги добре, а през този сезон те имаха повече проблеми, отколкото обикновено в групите."

Алегри се обърна и към треньорът на каталунците Тито Виланова, за когото предстои далеч по-сериозно и трудна битка от тази на футболния терен.

"Всички сме зад Тито, който е изправен пред тежък момент от своя живот. Всички се надяваме той да се оправи и да бъде на скамейката срещу нас през февруари."