Реал (Мадрид) победи Аякс  в мач от последния кръг на груповата фаза на Шампионска лига. „Белия балет", който не се бореше за нищо, се наложи у дома с 4:1.

За гостите от Холандия пък двубоят бе важен, тъй като те се бореха за третото място в групата, на което се намираше до този момент.

След загубата на Ман Сити от Борусия (Дортмунд) (0:1), отборът от Ниската земя затвърди тази си позицията си и осигури участие в Лига Европа.

В по-голяма част от мача, Реал владееше инициативата. В стартовия състав на домакините личаха имена на предимно резерви. Сред титулярите обаче започнаха звездите Кристиано Роналдо и Карим Бензема.

Първото попадение падна в 13-ата минута, Бензема пусна отличен пас, а  Роналдо вкара образцово попадение за 1:0. Малко по-късно наставникът на домакините бе принуден да извърши смяна, след като Коентрао се контузи и бе заменен от Пепе.

В 28-ата минута, Модрич намери отлично Кайехон, който се озова сам срещу вратаря и удвои резултата.

Резултатът стана класически в 49-ата минута, когато Кака вкара може би последното си попадение с екипа на Реал в Шампионската лига, предвид слуховете, че си тръгва т „Бернабеу".
В 60-ата минута, Бурихтер намали пасива за гостите, след грешка на титулярният вратар в тази среща Адан.

Крайният резултат бе фиксиран в 88-ата минута, когато Мората проби отдясно и пусна към Кайехон, който вкара втория си гол в мача.

Така след изиграните мачове от „групата на смъртта" на първото място се класира Борусия (Д) с 14 точки. На второто място е Реал (Мадрид) с 11 точки. Аякс и Сити пък финишират съответно на трето и четвърто място с 4 и 3 точки.


ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ В ШЛ!