Стана ясно защо вчера Даниел Рикиардо не успя да запише трето най-добро време на квалификациите за Гран при на Монако във Формула 1.

Неразбирателство в бокса струвало позицията на пилота. Това обясни Даниел след края на вчерашния ден, като описа сложността на управление на системите в момента и превключването на куп бутони.

Австралиецът не разполагал с пълната мощност на задвижващата система заради объркана инструкция на питуола. Заради това загуби в първия сектор на финалния си решителен тур 0,2 сек, които можеха да му дадат третата позиция.

„Звуча като клетник, но стана наистина нелепо. Не беше грешка при спиране или нещо такова, а просто не се разбрахме с бокса. В колата обаче се случват толкова превключвания, че нещо се изпуска. На питуола смятали, че двигателят е в друг режим, което не бе така.

Казаха ми да премина към стандартния и съответно отидох в погрешна посока. Още в началото на обиколката усетих, че нямам достатъчно мощност. Осъзнах, че съм на неправилен режим и превключих обратно, но вече бе твърде късно.

След това видях, че още преди първия завой съм под 0,2 от възможното и това е жалко", обясни Даниел с типичната си усмивка и след това продължи, че падането на температурите не е помогнало никак на Ред Бул.