Ботев Пловдив е поискал нов футболист на Динамо Букурещ, разбра „Тема Спорт". Става въпрос за атакуващия полузащитник на румънския тим - Козмин Матей (22 години). Старши треньорът на канарчетата Станимир Стоилов е оста­нал силно впечатлен от ка­чествата на доскорошния младежки национал (7 мача и 1 гол за тима на Румъния до 21 г.).

Ръководството на жълто-черните е отправило и запи­тване за цената на играча. От Динамо са били катего­рични - Матей може да пре­мине на „Колежа" срещу 2 ми­лиона евро.

Високата сума обаче веднага е охладила апетитите на Мъри. Отделно от ръководството на куче­тата са обявили, че имат сериозни оферти от Западна Европа за състезателя. Как­то е известно, Динамо е в сериозна финансова криза.

В кариерата си играчът е носил екипите още на Стяуа, Астра Гюргево и Фарул Констанца.  Както е известно, Ботев Пловдив вече привлече двама футболисти на Динамо Буку­рещ - централния защитник Сърджан Лучин и крилото Александру Куртеан. Те дойдоха като свободни агенти, след като разтрогна­ха договорите си с румънския клуб заради неплатени запла­ти.