Освен оцеляване във английската Висша лига, Фулъм може и да е Спечелил квота за Купата на УЕФА при победата си с 1:0 като гост срещу Фулъм, в среща от последния 38-и кръг на Премиершип.

Английските клубове си извоюваха допълнително място за евротурнирите, която Футболната асоциация (ФА) на страната реши да даде на най-чистия дисциплинарно отбор в елита. Преди последния кръг фаворит беше Манчестър Сити, но капитанът Ричард Дън получи директен червен картон в 15-та минута на срещата.

Фулъм пък не получи дори и един жълт картон, с което може и да измести отбора на Валери Божинов и Мартин Петров от удобната позиция на най-чисто играещия от некласиралите се за евротурнирите клубове.

"Възможно е да играем в Купата на УЕФА. Това е едно сложно решение, изградено върху нивото на администрацията в отбора и поведението на терена. Ние обаче сме в много изгодна позиция и ще чакаме потвърждение от ФА тази седмица. За момента имаме какво да празнуваме, но това може да бъде като един бонус за нашето спасение", заяви говорител на клуба пред "Телеграф".

Поради структурата на феърплей класацията, която също така включва червени и жълти картони картони, прогнозирането на крайния победител е невъзможно. Все пак се очаква решението да бъде взето във вторник.