Европейският номер едно Реал (Мадрид) надделя с минималното 1:0 над госта си Ливърпул, в двубой от квалификационна Група "В" на Шампионската лига, в която се подвизава и българският шампион Лудогорец.

Голът на победата на "Бернабеу" бе отбелязан от Карим Бензема през първото полувреме на двубоя.

Отборът на Ливърпул стартира повече от изненадващо визитата си днес. Гостите започнаха малко очаквано в нападение, като заложиха на Борини на върха в атаката, за сметка на новото си попълнение Марио Балотели. Изявите на тъмнокожия таран за мърсисайдци от привличането му до момента попадат без съмнение в графата "незадоволителни", като липсата на голове за Марио е очевидна и със сигурност не радва мениджъра на "червените" Роджърс.

Домакините започнаха с най-доброто, с което разполагат, като Роналдо, Бензема, Хамес и Кроос бяха сред титулярите, а лекуващият травма Гарет Бейл бе на резервната скамейка.

Домакините определено не вложиха много усилия в срещата, като в съвсем тренировъчно темпо не бързаха да вкарат откриващ гол и да решат всичко, както правят по традиция.

В 27-ата минута Марсело асистира на Бензема, който почти насила даде предимство на тима си, за радост на зрителите на претъпкания "Бернабеу".

На два пъти до почивката Роналдо можеше да покачи на 2:0, но този път и късметът не бе на негова страна.

През вторите 45 минути Брендън Роджърс все пак включи и някои от обичайните си титуляри в игра, като Джерард и Стърлинг влязоха на местата съответно на Лейва и Маркович.

За Реал след около час игра на терена се появи Гарет Бейл, който обаче също не се постара да впечатли с изявите си, а нямаше и нужда.

Реал е с пълен актив от 12 точки, с които на практика си гарантира участие в следващата фаза на надпреварата, докато Ливърпул остава с едва 3 пункта срещу името си в таблицата с подреждането.

Ето и всички избраници на двамата треньори:

РЕАЛ: Касияс, Рамос, Арбелоа, Марсело, Варан, Модрич, Кроос, Хамес, Иско, Роналдо, Бензема

ЛИВЪРПУЛ: Миноле, Туре, Шкъртел, Морено, Манкийо, Лейва, Лалана, Алън, Джан, Борини, Маркович

Съдия: Виктор Касай

Стадион: "Сантяго Бернабеу"