Полицията в Лил е използвала сълзотворен газ и гумени куршуми за разпръсването на фенове на Евертън от централния площад в града. Тази вечер "карамелите" гостуват на едноименния местен клуб в двубой от Лига Европа.

Проблемите за английските фенове започнаха още в сряда с няколко атаки срещу тях в града. Евертън съобщи, че трима привърженици на тима са били нападнати, като се твърди, че не са провокирали атаката по никакъв начин. В четвъртък напрежението в Лил е ескалирало.

"Полицията разпръсна сълзотворен газ на площад в Лил, след като бяха запалени факли и сигнални ракети. Полицията изстрелва гумени куршуми срещу феновете на Евертън. Мъж бе уцелен в главата", написа в Twitter репортерът на "Ливърпул Еко" Грег О'Койф.

Фенсайтът на Евертън също съобщава за насилствени действия от страна на френската полиция и ги определя като "непровокирани", "прекалени" и "неадекватни".

Не след дълго от ръководството на клуба предупредиха своите запалянковци да избягват централния площад в Лил и ги призоваха да не отговарят на полицейските действия.