Бразилският нападател на Лион Фред е обект на сериозен интерес от страна на испанския Бетис. Ръководството на френския шампион няма против да се раздели с тарана и вече му е поставило цена от 6 млн. евро.

Ако сделката се осъществи, Лион ще се освободи от голямата заплата на бразилеца и ще позволи на клуба да увеличи възнаграждението на звездата си Карим Бензема. Подобен ход цели да се отрежат мераците на Милан, Интер и други европейски грандове, които опитват да примамят Бензема с изкусителни финансови условия.

Бетис иска Фред още от януари, но трансферът може да се отложи за лятото, поради неразбирателството на междуклубно ниво. Севилци настояват да вземат южноамериканеца под наем, докато на този етап шефовете на Лион са склонни да преговарят единствено за директна продажба, твърди френската спортна преса.

В близките дни предстои среща между президента на Бетис Мануел Руис де Лопера и треньора на отбора Пако Чапаро, на която двамата ще обсъдят ситуацията около евентуалния трансфер. Неотдавна Де Лопера заяви, че е впечатлен от качествата на Фред и ще се радва да го види с екипа на андалусците.