Полузащитникът- Андрей Препелица ще се превърне в един от най-скъпоплатените футболисти на Лудогорец. 29-годишният национал на Румъния ще получава по 800 хиляди лева на сезон в Разград, твърдят медиите в родината му. Това означава, че за целия срок от договора си той ще получи колосалното за българските стандарти възнаграждение от 1,6 милиона лева.

В него обаче не влизат бонусите, които може да си спечели футболистът при влизане в групите на Шампионската лига, Лига Европа, както и спечелването на трофеи.

Отделно от това Препелица вероятно е получил превод при подписването, тъй като пристига като свободен агент, след като контрактът му със Стяуа изтече. За сравнение, досега бившият капитан на стелистите е получавал възнаграждение от 180 хиляди евро на сезон. С неговото привличане Лудогорец вече разполага с четирима дефанзивни полузащитници за две позиции.

Това са освен Препелица Светослав Дяков, Лукас Саша и Абел Анисе. Все още договор с клуба има и Христо Златински. Очаква се обаче той да бъде прекратен в най-скоро време.