Фелипе Маса сподели, че според него Фернандо Алонсо е сбъркал с избора си на нов отбор за настоящия сезон във Формула 1.

Маса е убеден, че решението на Нандо да напусне Ферари и да се върне отново в Макларън е грешка. Въпреки незадоволителното представяне през 2014 г. испанецът трябвало да продължи да кара за Скудерията. Вместо това той избра екипа на Макларън, където колата и задвижващата система тепърва ще трябва да се доказват. За сметка на това пък Себастиан Фетел вече постигна своята първа победа за Ферари още във второто си състезание.

„Смятам, че Алонсо трябва да си измисли няколко добри причини, за да оправдае смяната на отбора, която със сигурност е по-скоро негативна, отколкото позитивна", заявява Маса пред бразилския вестник Globo.

От началото на годината Алонсо непрекъснато е питан, дали не съжалява за напускането на Ферари, а той не се изморява да обяснява, че преминаването му в Макларън е свързано с дългосрочен проект и възможните бъдещи победи ще са много по-сладки след преживените трудности.

„Ферари наистина са се подобрили значително и понякога е трудно да признаеш, че си направил грешка", продължава Маса. „В Скудерията всичко се промени - тим шефът, президента. Това е един друг отбор".

Обстановката в бившия му отбор му харесвала и затова той можел да си представи да се върне отново при "червените". Той не крие любовта си към отбора, с който за малко не стана световен шампион през 2008 г.