"Това, че съм спечелил "Златна топка" през 94-та година е част от пътя, по който съм извървял и откъдето съм тръгнал", заяви легендата на ЦСКА и България Христо Стоичков.

Утре Камата ще влезе в музея на стадион "Българска армия" със "Златната топка" в ръце. Както обеща през есента, най-великият български футболист ще дари реплика на най-ценния индивидуален приз.

"Предполагам, че утре към 10:30 ще дам на музея на ЦСКА този подарък, който съм обещал. Те го заслужават. Аз съм тръгнал от ЦСКА. В този отбор са минали едни от най-добри футболисти, какъвто е Петър Жеков. Неговите три обувки са там. Не искам да коментирам ЦСКА. Живея в Маями и не мога да говоря за това, което се случва там", добави Стоичков.

В "Арена Армеец" кавалерът на "Златната топка" днес взе участие в мач на родни звезди срещу шампиона на най-голямата аматьорска футболна верига у нас "Каменица ФЕНКупа".

"Първо искам да благодаря на всички хора, които дойдоха днес и подкрепиха тази идея. Вече 15 години този турнир се състоя. Тази година за първи път ще има възможност победителите да бъдат част от това турне, което мислим да направим. Първата спирка ще бъде Барселона, а оттам нататък зависи по какъв начин ще подредим програмата. Ако може всеки път победителят да ходи на различни стадиони. На добро ниво сме аз и Данчо Лечков, справихме се добре на терена, въпреки килограмите, които сме натрупали", добави Стоичков.