Председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов обяви война на медиите, предаде репортер на Топспорт.бг.

Бившият вицепремиер присъства на пресконференцията на стадион "Българска армия", на която официално бе представено новото попълнение на "червените" Неи.

През цялото време Томов сипеше остри забележки към представителите на медиите.

"Пишете, каквото си искате. То си е ваша работа. Моля да съобщите, че на "Армията" ще има нашествие на слонове! Това ще са поредните измишльотини, които ще използвате за атаката срещу ЦСКА, която продължава повече от 6 месеца. Искам да кажа, че в нашия отбор абсолютно всичко е изплатено. Непрекъснатите атаки към ЦСКА в пресата имат една-единствена цел - да откажат собственика Прамод Митал от клуба, но това няма да стане", каза Томов.

Той опроверга информациите, че Прамод Митал е получавал писма със заплахи от фенове на ЦСКА. "На подобни информации мога само да се усмихвам. Няма да ни откажат от ЦСКА. Вярно е, че е трудно, страшно трудно, но ние сме поели по един път и ще продължим да го следваме", каза още Александър Томов.

Бившият вицепремиер добави, че Митал е у нас и те двамата всеки ден се срещат и разговарят.

По повод оплакванията на Костадин Хаджииванов, че в Беласица още не са получили парите за Маркиньош, Томов каза - "Сумата, която Беласица ще получи за Маркиньош е разпределена на траншове, за които си има определени срокове и ние ще ги спазим."

При представянето си бразилският нападател Неи позира с №99. "Избрах ЦСКА, за да мога да се покажа на европейския пазар", бяха първите думи на Неи, който не пропусна да благодари на ръководството на "червените".

Таранът обеща на Томов, че ще отбележи 20 гола през сезона. Председателят на Надзорния съвет на "червените" не пропусна да запознае и Неи с целите пред ЦСКА - титла, купа и добро представяне в евротурнирите. От щаба на "армейците" връчиха клубно флагче на мениджъра на Неи - Ташега, който също бе на пресконференцията.

Ръководството на "червените" не се притеснява, че евентуално ранно отпадане от турнира за купата на УЕФА може да обезмисли скъпата селекция на отбора.

"Ние градим отбор с перспектива за следващите 4-5 години. Виждате, че взимаме предимно играчи до 25 години и целта ни е да направим голям отбор", каза Томов.

Той сподели също, че Неи, както и Амунике и Гарсес са перлите в селекцията на ЦСКА. Томов добави, че селекцията не е приключена, като до 30 юли се очаква в тима да пристигне защитник от чужбина.

Нападателят, дошъл от португалския Навал, проведе тази сутрин тренировка с дубъла на ЦСКА, а утре ще отпътува за родината си, oт където ще си вземе багажа. В петък Неи се очаква да се присъедини към подготовката на "червените" в селцето Остербек в Холандия.

На пресконференцията по представянето на Неи бе и шефът на ДЮШ на "армейците" Спас Джевизов, който малко преди края се вбеси и напусна демонстративно залата. Бившият играч на ЦСКА се изнерви, че журналистите поне десет пъти зададоха един и същ въпрос към Томов - "Има ли пари в ЦСКА? Всичко ли е платено?"