Президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) и членът на нейния Управителен съвет Любо Ганев снощи заминаха за Италия. Целта на визитата е среща и разговори с фаворита за треньорския пост на националния ни отбор по волейбол - Силвано Пранди. Специалистът е настоящ треньор на Владимир Николов в Кунео.

"Имаме да уточняваме някои технически детайли. Все пак до този момент с него съм се срещал само аз. Господин Лазаров изяви желание да чуе лично вижданията му за развитието на отбора", призна пред "Тема Спорт" Ганев.

Двамата ни представители ще останат в Италия до неделя. Босът на федерацията и бившият национал ще се запознаят и с финансовите изисквания на Силвано Пранди.

"Не сме обсъждали още този въпрос, има време. Важното е да се разберем за останалото", допълни още Ганев.

Преди седмица легендата разкри, че е постигнал договорка бъдещият помощник на Пранди да е българин. Но няма споменати имена. За целта родните специалисти ще бъдат наблюдавани, така че евентуално да попаднат в полезрението на италианския спец.

Освен кандидатурата на Пранди в БФВ са постъпили документите на още десет специалисти, готови да заменят Мартин Стоев на треньорския пост.