Живата легенда на българския футбол Христо Стоичков се оказа идол на още една европейска звезда - Лукас Подолски. В интервю за официалния сайт на ФИФА националът на Германия и нападател на Байерн призна, че като малък е симпатизирал на Барселона заради играта на Стоичков и Ромарио.

"Двата ми любими клуба са родният Кьолн и испанският Барселона. Преди години каталунците разполагаха с фантастични футболисти. В днешно време е същото, като там са отлични играчи като Лионел Меси, Самуел Ето'о и Тиери Анри", каза Подолски.
Наскоро пък и белоруският халф на Барса Александър Хлеб разкри, че Христо Стоичков е един от кумирите му заради славната си кариера на "Ноу Камп".

В същото време, ръководството на Байерн продължава да настоява за 20 милиона евро от клубовете, желаещи Принц Полди. Нападателят има силното желание да се развива другаде, след като при баварците е твърда резерва. Бившият му клуб Кьолн пожела да си го върне. Офертата на "козлите" обаче не предизвика интерес у шефовете на 21-кратните шампиони.

Шефовете на мюнхенци се надяват да продадат стрелеца до края на януари, след като от лятото към отбора ще се присъедини хърватският национал Ивица Олич.