Атлетико (Мадрид) отстъпи на своя "Висенте Калдерон" пред единайсеторката на Бенфика, в срещата между двата тима от втория кръг на груповата фаза в Шампионската лига.

"Дюшекчиите" поведоха в резултата, но позволиха обрат.

Точен за домакините бе Кореа, а успехът на гостите стана факт след попадения на Гайтан и Гонсало Гедеш.

Съперниците стартираха с победи участието си на този етап от надпреварата, като "дюшекчиите" се наложиха с 2:0 над Галатасарай като гости, докато португалските им опоненти надделяха със същия резултат над Астана.

Наставникът на домакините Диего Симеоне заложи на Антоан Гризман и Джаксън Мартинес в нападението на тима си тази вечер.

Таранът Фернандо Торес и известните с афинитета си към гола атакуващи полузащитници Саул и Яник Ферейра-Караско бяха оставени на резервната скамейка, като това може би повлия на цялостното представяне на отбора в срещата.

Иначе началото бе за домакините, като в 23-ата минута Гризман асистира на Анхел Кореа, който даде предимство на състава си - 1:0.

Срещата обаче загрубя, в следствие от което бяха показани и множество официални предупреждения, а качеството на предложения от двата отбора футбол определено пострада.

Като за капак феновете на столичани бяха разочаровани в 37-ата минута, когато Гайтан върна тима си в мача, изравнявайки резултата - 1:1.

Отново Гайтан бе и футболистът с основна заслуга за обрата в мача и победата на Бенфика, като 6 минути след почивката асистира на Гедеш за крайното 1:2.

Колкото и да не се нравеше това на Диего Симеоне, а и въпреки множеството извършени от него промени в игровата постройка на мадридчани, Атлетико не успя да стигне поне до точката, позволявайки на съперника си да оглави временното класиране в група "С".

Ето и избраниците на Симеоне, които започнаха двубоя: Облак, Хуанфран, Луис, Годин, Хименес, Тиаго, Габи, О. Торес, Мартинес, Гризман, Кореа.