Заклет фен на Реал Мадрид призова мегазвездата Кристиано Роналдо да се откаже от надпреварата за Златната обувка.

Запалянкото отправи посланието си лично към Кристиано Роналдо, като го направи на испански. Призивът на Никола от София е заради скандалната ситуация и последвалият гол от дузпа на Роналдо в мача срещу Елче на 25.09. 2013 година. Тогава след изтичането и на добавените минути на мача защитникът на Реал Мадрид Пепе направи нарушение в полето на Елче.

Съдията обаче отсъжда дузпа за Реал Мадрид, която донася победата на кралския клуб, а реализатор на попадението е Кристиано Роналдо. С това попадение е един от головете му, които го номинираха за Златната обувка и го поставиха на челното място заедно с Луис Суарес, който е със същия актив.

Запалянкото от България обаче смята, че подобна постъпка не е мъжка и заедно с други свои съмишленици призовава португалецът да не участва в надпреварата за Златната обувка. В специално интервю за БГНЕС Никола от София разказа за инициативата си.

"Смея да твърдя, че съм един от най-големите запалянковци на Реал Мадрид в София и дори смея да кажа в България. Идеята на цялата ми инициатива е на мен и мои приятели. Искаме да отправим едно послание към Реал Мадрид и в частност към Кристиано Роналдо. Всички знаем колко голям футболист е той. На път е да спечели поредната си индивидуална награда - Златната обувка. Искам да му кажа обаче, че според мен мъжката постъпка е да се откаже от тази награда."

"Всичко това е заради един факт и той е голът, който той отбеляза срещу Елче на 25 септември 2013 година. Беше наистина много спорна ситуация и той със сигурност го знае като футболист. Вероятно по някаква причина нещо го е накарало да си затвори очите и да приеме ситуацията. Но може мъжки да се откаже от наградата, дори и в името на това Луис Суарес да спечели приза. Той е толкова голяма и доказана звезда, че това не е начинът да печели индивидуалните награди. Той го е доказал като е печелил и по честния начин, и без съдийска подкрепа. Според мен от подобна постъпка той не може да загуби, напротив само може да спечели. Това ще направи един ореол около него, като на една истинска звезда, която ще остане", каза Никола.

В момента в надпревара за престижния трофей "Златна обувка" се състезават Кристиано Роналдо и Луис Суарес, които са с по 31 гола. Двамата са с еднакъв брой голове и точки, но се знае, че Роналдо ще вземе приза, тъй като е отбелязал попаденията си в по-малък брой мачове. По повод предстоящата среща между Реал Мадрид и Лудогорец Никола призна, че ще подкрепи любимия си тим от Испания, а не шампионите на България. "Със сигурност ще викам за Реал Мадрид в мача им срещу Лудогорец, но това не означава, че не уважавам този отбор и възможността, която предостави на всички в България, включително и на мен да видя любимия си тим", завърши посланието си Никола.