Честванията на 100-годишнината на Славия продължават днес в Долно Дряново (община Гърмен), където беше основан фенклуб на "белите". На събитието присъства легендарният футболист и ръководител на столичани Димитър Ларгов, който е президент на инициативния комитет "100 години Славия".

"Трябва да отпразнуваме заедно вековния юбилей на клуба. Очаровани сме от посрещането на хората от региона", заяви Димитър Ларгов. На събитието присъстваха над 100 фенове на "белите" от югозападна България, както и представители на клуба на привържениците от София. Димитър Ларгов и запалянковците от столицата бяха посрещнати от момичета в български носии, с хляб и мед.

Славия ще навърши един век на 10 април, когато ще се проведе тържествен концерт в зала 1 на НДК. Честванията на 100-годишнината на Славия започнаха през януари с празник в Козлодуй. Турнирът "Деца играят футбол с емблемата на Славия" се проведе за десета поредна година и беше организиран от местния клуб на привържениците на "белите".

Славия организира и баскетболен турнир за деца от училища в София. Миналата седмица, също в столицата, имаше плувен празник в чест на 100-годишнината на клуба. През 2013 година инициативният комитет "100 години Славия" ще издаде три книги, свързани с историята и най-големите спортни и обществени постижения на "белите". Серията от прояви на Славия ще продължи през цялата година в различни градове на България.