Георги Миланов стана четвъртият футболист, който отпадна от сметките за контролата на националния отбор с Румъния на 7 февруари.

Светослав Дяков, Георги Терзиев и Михаил Александров пък са тримата футболисти на Лудогорец, които ще вземат участие в срещата, заяви селекционерът Ивайло Петев пред БНТ1. Петев ще попълни групата с дебютанти от А група, които ще станат ясни в сряда. „Това ще даде път на момчета, които не са попадали плановете ми. Може би да обърна по-голямо внимание на тях и дай Боже да излезе нещо, което не съм очаквал”, изрази надежди селекционерът.

Новият капитан на България ще бъде определен преди евроквалификацията с Италия, което предполага, че Ивелин Попов няма вече да носи лентата. Петев заяви, че е в добри отношения с треньорите в А група и още не се е виждал със своя предшественик Любослав Пенев, но потвърди, че ще го направи в най-скоро време. Втора контрола, освен тази с Румъния, няма да има преди мача с Италия на 28 март. „Първото нещо, което ми дава основание да бъда оптимист, е, че аз мисля, че ние можем повече като отбор. И все пак имаме един претендент Норвегия, а не Хърватия или Италия, за третото място. Тоя мач с Италия ни се явява рубикон”.

„Това, което ми се иска да стане и тука... Защо те (румънците) примерно имат 12-дневен лагер. Пак в същото време имат две контроли, а ние измъкваме от пръстите си да направим 3-4 дена лагер с една контрола. Които играчи сме повикали, с тях ще играем. Не е чак толкова важно какъв ще е резултатът, важно е да има идея в играта и всеки един, който е повикан, да покаже потенциала, който има”. Проблем пред селекционера е, че Станислав Манолев няма отбор, като Петев смята, че той има минимален шанс да остане в Динамо (Москва).