Защитникът на Ботев (Пд) Величко Величков, с прякор Крауча, е гласен за титуляр срещу Англия в петък. Селекционерът на младежите Александър Станков възнамерява да заложи в центъра на отбраната на снажния бранител, както и на Иван Иванов от Локо (Пд). Тази повиквателна е втора за Величков, който взе участие във всички 12 шампионатни срещи на Ботев до момента.

Станков има колебания за халфовата линия, където разполага с куп играчи, сред които и дебютантът Дани Кики. Със сигурност обаче спокойни за мястото си са Николай Димитров от Левски и Орлин Старокин от Нафтекс.

Междувременно стана ясен съдията за евроквалификацията с Ейре на 20 ноември. Швейцарецът Жером Лапериер с помощници Рафаел Зедер и Кармело Салерно ще изведат двете единайсеторки във вторник на стадион „Сейнт Мелс Парк" в Атлон. Интересното е, че Лапериер свири мача в Дупница между Марек и Локо (Сф) през миналия сезон, който „железничарите" спечелиха с 2:1.

Младежките ни национали тренираха вчера на стадион „Славия", а днес в 9,00 часа летят до Острова с полет през Прага. Ръководители на родната делегация са вицепрезидентът на футболната централа Стефан Орманджиев, който е и отговорник за младежките и юношеските гарнитури, и членът на Изпълкома Емил Костадинов.

Английските младежи не губят у дома, но допускат голове