Отборът на Байерн (Мюнхен) отново напомни за изключителната си мощ. Немският шампион се справи по категоричен начин с Арсенал, размазвайки английския гранд с 5:1. Домакините се възползваха от трагичната игра на съперника в отбрана и с лекота „скъсаха" мрежата на легендарния Петър Чех. С два гола за мюнхенци блесна Томас Мюлер, а по едно добавиха Левандовски, Алаба и резервата Робен. Почетното попадение за лондончани бе дело на Оливие Жиру.

Така положението на „артилеристите"  в група F стана изключително тежко. Селекцията на Арсен Венгер е на третата позиция с три пункта, докато първите две места са окупирани от Байерн и Олимпиакос  с 9. Островитяните ще трябва да направят едно малко чудо, ако искат да играят в елиминационната фаза на турнира. Въпросният Олимпиакос пък се поздрави с драматичен успех днес, стигайки до пълен обрат при домакинството си на Динамо (Загреб) с 2:1.

Изненадващо, срещата стартира в едно доста лежерно темпо. Байерн владееше топката през по-дългите периоди от време, но всичко приключваше с някой далечен изстрел на Давид Алаба. Всичко се промени с идването на фаталната 13-та минута, когато домакините се добраха до важен гол.  Тиаго Алкантара отново впечатли с фирмено центриране, бранителят Габриел Паулища остана под топката, колегите му пък се дръпнаха за изкуствена засада, която се оказа пълен провал. Така Роби Левандовски необезпокоявано стреля с глава и майсторски матира Чех за 1:0.

Отговорът на Арсенал бе подобаващ и резултатът бе изравнен в следващата атака. За съжаление, попадението на „топчиите" бе отменено заради спорна игра с ръка на Месут Йозил.

В 15-ата минута Петър Чех трябваше да се намесва решително на два пъти, след като първо се справи в ситуация „едно в едно" срещу Коман, а миг по-късно отрази техничен изстрел на Левандовски в далечния му ъгъл.

Чешкият страж капитулира за втори път в 28-ата минута. Дъглас Коща центрира в наказателното поле, Дебюши се размина с топката и Кингсли Коман опита светкавичен удар от въздуха. Изстрелът на френския национал обаче се превърна в голов пас за Томас Мюлер, който без да губи време опъна мрежата на лондончани.

Проблемите пред вратата на Арсенал обаче продължиха с пълна сила. В 42-ата минута Томас Мюлер се пребори със сънародника си Мертезакер и отправи изстрел от непосредствена близост. Стражът на гостите обаче демонстрира „котешки" рефлекс и изби на горната греда.

И докато Чех спасяваше отблизо, успеваемостта му при удари от далеч бе нулева. Байерн оформи класиката още преди почивката, след като Давид Алаба отне една топка и от над 20 метра прати коженото кълбо в горния ляв ъгъл на Арсенал.

Успокоен от случващото се на терена, Пеп Гуардиола пусна в игра доскоро контузения Ариен Робен. Холандецът му се отблагодари секунди след появата си, реализирайки за 4:0. Крилото се възползва от отлична асистенция на Алаба и отблизо не остави шансове на Чех.

Арсенал леко поизми срама си в 69-ата минута, когато Жиру вкара почетен гол за своя клуб. Французинът се възползва от неразбирателство между Бенатия и Хави Мартинес, и с перфектна странична ножица направи 1:4.

Крайното 5:1 бе оформено от Томас Мюлер, който по фантастичен начин  донесе още малко радост за хилядите фенове на „Алианц Арена".

БАЙЕРН (МЮНХЕН) - АРСЕНАЛ 5:1

1:0 Левандовски (10'), 2:0 Мюлер (28'), 3:0 Алаба (42'), 4:0 Робен (55'), 4:1 Жиру (69'), 5:1 Мюлер (90')

СТАДИОН: „Алианц Арена"

СЪДИЯ: Джанлука Роки

БАЙЕРН: Нойер, Боатенг, Лам, Алаба, Алкантара, Мартинес, Коща, Алонсо, Левандовски, Мюлер, Коман (резерви: Улрайх, Бенатия, Рафиня, Бадщубер, Видал, Кимих, Робен)

АРСЕНАЛ:  Чех, Дебюши, Мертезакер, Габриел, Монреал, Йозил, Касорла, Коклен, Жиру, Санчес, Кембъл(резерви: Мейси, Гибс, Чембърс, Фламини, Рейн-Аделаид, Ивоби)