И през следващия сезон Берое няма да нарушава стриктната си финансова политика, която води през последните години, пише „Тема спорт".

Въпреки задаващото се евроучастие ръководството на клуба не възнамерява да увеличава тавана на заплатите в клуба, който е около 13-14 хиляди лева. Подобна сума взимат само част от чужденците в отбора.

Нито един от българските футболисти в състава не получава такива пари. Сред най-високоплатените играчи на тима са нападателят Жуниор Мапуку и крилото Салим Керкар.

Берое е един от малкото клубове, които обслужват редовно своите задължения по всички направления. В клуба няма никакво забавяне на заплати и премии. Бонусите при победа са сериозни, като доближават 2000 лева и се изплащат в седмицата след спечелен двубой.

Очакванията са Берое да няма никакви финансови проблеми и през следващия сезон и да продължи да следва същата политика.

В Стара Загора вече усилено работят по лятната селекция, като до момента са набелязали шестима футболисти, а четири от тях са от българското първенство. В трансферните планове на заралии попадат трима чужденци и трима родни играчи. Очаква се преговорите за привличането на нови състезатели да започнат още до края на месеца. Всички основни футболисти ще останат в тима и през следващия сезон.