Роджър Федерер изпълни заканата си да започне убедително тазгодишния "Уимбълдън".

Маестрото изигра един от онези мачове, в които просто се забавляваше на корта и сякаш между другото размазваше съперника си. Фед Експрес отнесе с 6:1, 6:3, 6:3 световния №88 Дамир Джумур. Още след като записа първата си точка в турнира, от трибуните се чу мощен вик "Роджър, обичам те!", на който швейцарецът реагира с лека усмивка.

Джумур обаче нямаше много поводи за усмивки, защото напълно безпомощно проследи отблизо как откриващият сет му се изплъзна с 1-6 за едва 18 минути. Още в първия гейм на втората част босненецът трябваше да се връща от 15-40 и няколко грешки от форхенд на Федерер му позволиха все пак да спечели подаването си.

В този момент публиката започна да окуражава аутсайдера, защото очевидно искаше да се наслади на колкото е възможно по-голяма доза качествен тенис. Федерер търпеливо дочака своя миг и проби на 15 за 4-3 след двойна грешка на съперника му. В този момент Джумур се срина психически и подари брейк на нула на Маестрото за крайното 3-6 във втората част.

В третия сет Федерер проби веднъж за 3-1 гейма, след което печелеше подаванията си напълно спокойно и без да даде на босненеца нито един шанс за рибрейк, затвори мача с ново 6-3 за 70 минути. Роджър продължава срещу Сам Куери, който се справи в три сета с Игор Сайслинг.