Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Руни не скри задоволството си от привличането на Робин ван Перси в редиците на "червените дяволи". През миналата година холандецът става голмайстор на Висшата лига, докато Руни бе най-добрият реализатор на Юнайтед.

Англичанинът призна, че се надява през настоящата кампания попадения да отбелязват и други футболисти, а в края головете да са повече, отколкото през сезон 2011 - 2012, тъй като фактически именно головата разлика е коствала триумфа на Манчестър Сити.

"Играем за Манчестър Юнайтед, така че очакванията винаги са високи. През последните две - три години аз съм човекът, който вкарва, но това не би било възможно без хората, които ми асистират. Сега може би ще поделим попаденията. Надявам се да вкараме повече, защото точно това реши титлата", припомни Руни.

"Пристигането на Ван Перси е страхотна новина за клуба, за феновете. Той е играч от огромна класа. Като нападател се радвам изключително много, че ще играя рамо до рамо с такъв играч. Това ще увеличи и конкуренцията, като за едно или две места на терена ще се борим няколко души, което е страхотно за отбора", заяви англичанинът.

Първият мач на "червените дяволи" е в понеделник срещу Евертън, като именно "карамелите" до голяма степен спряха Юнайтед по пътя към титлата, измъквайки им две точки от "Олд Трафорд" в края на миналия сезон.