Временният водач в „А" група - Славия допусна първа загуба за сезона. Селекцията на Иван Колев се сгромоляса срещу Черно море и падна с минималното 0:1. Единственото попадение в срещата реализира бившият „бял" футболист- Вилиян Бижев, който в 17-ата минута се възползва от отлична асистенция на Курьор. Така хората на Кольо Спасов записаха първи успех през този сезон, докато мечтите на славистите за величествена кампания се изпариха със скоростта на светлината.

Двубоят бе белязан от много емоционални моменти  и един червен картон за Бурабия от гостите. Срещата не мина и без поредните циркаджийски изпълнения от страна на Георги Петков.

Началото на двубоя не бе никак приятно за домакините, тъй като на Иван Колев се наложи да прави принудителна смяна още в 8-ата минута. Костадин Дяков изпита силни болки в десния си крак и така на негово място се появи новото попълнение Емил Мартинов, който правеше и дебют в елитната ни дивизия.

„Белите" проблеми станаха още по-големи в 17-ата минута, когато гостите от Черно море успяха да поведат в резултата. Славистите сбъркаха при изнасянето на коженото кълбо и секунди след това топката вече бе в краката на Курьор. Култовият футболист моментално намери непокрития  на дузпата Вилиян Бижев, който с плътен изстрел по земя успя да накаже бившия си клуб.

Отговорът на Славия можеше да бъде почти моментален, но Георги Китанов показа, че следи внимателно играта, пресичайки едно чудесно подаване към Ивайло Димитров.

Последната минута на полувремето внесе сериозно напрежение на терена. Реферът Владимир Вълков пожали холандската звезда на гостите Марк Клок, който влезе безумно в главата на Емил Мартинов, но затова получи само жълт картон.

Точно след час игра, носителите на Купата на България можеха спокойно да водят с 0:2. Франк Мбарга направи кошмарна грешка в средата на терена, извеждайки сам срещу вратаря кошмара на цялата левскарска общност Курьор. Матиа обаче направи далеч по-трудното и от уникалната позиция стреля левашки в аут.

Последваха силни минути за Славия, през които най-дейни бяха Манзоро и Ивайло Димитров. В 64-ата таранът оправда своя прякор, след като отново бе „на косъм" от гола, стреляйки право в тялото на добре пласирания Китанов.

Младежкият национал имаше труден момент в 80-ата минута, след като не се намеси добре при един тежък шут от фаул на Манзоро. Все пак Жорко успя да преодолее кризисната ситуация, избивайки в корнер.

Георги Петков бе на път да закопае своя тим в 82-ата минута, след като поредните му циркаджийски номера като по чудо не завършиха с гол в неговата врата. Шадравана първоначално направи шоу за публиката и далеч от неговата врата финтира Курьор. Гошо обаче надцени техническите си умения и секунди по-късно подари коженото кълбо на Стенио, който обаче сензационно не успя да вкара в опразнената врата.

Лудите минути в кв. „Овча купел" продължиха с пълна сила. Гостите от Варна останаха с човек по-малко, след като Мехди Бурабия изпусна нервите си и изрита без топка Диеро, заради което бе изгонен с директен червен картон от съдията Вълков.

Въпреки численото неравенство „моряците" имаха пореден шанс за попадение. Резервата Живко Петков изскочи зад отбраната на Славия и чукна топката под плонжа на Петков. Ударът му обаче срещна страничната греда, а след това коженото кълбо се разходи елегантно пред голлинията, но така и не пожела да мине зад нея.

До края натискът на Славия бе стихиен и така не достигна за така желаното изравнително попадение.

В следващият кръг най-старият столичен клуб домакинства на Берое, докато Черно море приема Левски.

СЛАВИЯ-ЧЕРНО МОРЕ 0:1 (Развой на срещата по минути)