«Щастливо е да си шампион на република България, отговорно е. Нашият клуб е два пъти полуфиналист при шампионите на Европа и още веднъж на КНК», припомни в партиен стил шефът на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов, който след последния съдийски сигнал нахлу на терена, за да прегръща треньорите и футболистите.

«Със сигурност ще запазим шампионското си ядро, а с попълненията, които сме набелязали, ще станем още по-силни. Получи се голямо недоразумение мачът да се играе на празни трибуни. Но сега заминаваме при нашите привърженици, които с 25 автобуса ни чакат в пловдивско заведение, за да празнуваме заедно.

Вече ще се концентрираме върху новата селекция, но преди това задачата е трите мача да се изиграят по шампионски. За първи път си позволявам да говоря за селекцията, вчера наистина не можех. Готвим нещо сериозно. Няма да взимаме 12 футболисти както стана миналата година, ще попълним някои постове, на които имаме по-голяма нужда.

Оттук нататък нищо не искам да обещавам, за да не приличам на мои колеги, които обещаваха занапред за 5 или 10 години шампиони и станаха за смях. Трябва да запазим игровия си облик, защото пропускаме много. Днес имахме 4-5 стопроцентови положения. Искам да припомня откъде тръгнахме, преди да триумфираме. Имаше пълно недоверие към нас, интриги и какво ли още не.

Едно голямо благодаря от мен на треньори, играчи и всички, които имат дял за спечелването на титлата. Пред ЦСКА стои големият шанс да спечели шампионска титла с рекордна разлика. Виждате, радостта е неописуема, футболистите в съблекалнята играят ритуалното шампионско хоро.

Всичко това се случва дни преди 60-годишният ни юбилей и аз съм много щастлив. За честванията ще съберем всички големи, които е създал нашият клуб. Надявам се всички като Христо Стоичков, Бербатов, Костадинов да присъстват на нашата церемония. Мишел Платини обеща, че ще ни уважи, за това само можем да го очакваме.

Той коментира и отказът на ЦСКА да пусне играчите си за контрола на националния отбор: "Не беше разумно от страна на БФС, те знаеха за тържеството. Трябваше да се намери по-хубаво решение".