Нападателят на Левски Атанас Курдов е вече футболист на Байер (Леверкузен). Двете страни са стигнали до споразумение и младокът е сложил подписа си под 4-годишен договор. Очаква трансферът на голмайстора да бъде обявен официално веднага след финала на Републиканското първенство за юноши старша възраст между ЦСКА и "сините".

По-рано днес изпълнителният директор на Левски Наско Сираков потвърди, че трансферът на играча в тима от Бундеслигата е сигурен. Очаква се на Националния стадион "Васил Левски" да присъства и спортният директор на Байер (Леверкузен), който ще гледа представянето на Курдов.

Шампионът на България ще прибере 350 хиляди евро за таланта. Атанас Курдов е вторият "син" футболист, след Николай Михайлов, който прави подобен трансфер. Нападателят имаше предложение от Монако, а преди известно време беше на проби в Тотнъм.

Синът на Петър Курдов ще стане вторият българин играл някога за Байер (Леверкузен). Преди него фланелката на германския клуб носи капитанът на националния ни тим Димитър Бербатов.