Отборът на Ювентус не изпита особени затруднения при визитата си на Лацио в Рим, налагайки се с категоричното 3:0.

На два пъти за победителите се разписа Пол Погба, а един гол за "бианконерите" реализира и Карлос Тевес.

Юве притежаваше инициативата през огромна част от двубоя от 12-ия кръг на Серия "А", като при малко повече желание и настоятелност у състезателите на тима, римляните можеха да напуснат терена и с няколко гола в повече в своята врата.

Преди резултатът да бъде открит, единственият футболист с някакви проблясъци в редиците на домакините бе Кандрева. Неговите опити за отбелязване на откриващ гол обаче така и не сработиха.

В 25-ата минута Погба откри головата сметка на тима си с плътен шут в долния ляв ъгъл на вратата на състава от Рим. Само няколко секунди след попадението си, френският гигант можеше да вкара за втори път, но прецизният му изстрел срещна страничната греда.

Десетина минути след старта на вторите 45 минути напористият по традиция Тевес се оказа на върха на скоростна контра на Юве и не сбърка, покачвайки на 2:0.

Крайното 0:3 оформи Погба в 63-ата минута, след пас на Перейра. Тъмнокожият нападател безспорно бе на висота тази вечер и с изявите си гарантира крайния успех на торинци.

В 70-ата минута пък, за по-скоро пресилен втори жълт картон от игра бе изгонен Падоин, Наставникът на гостите Алегри видимо не бе съгласен с отсъждането на арбитъра, но така или иначе "черно-белите" бяха принудени да доиграят мача с човек по-малко.

Минути преди края играта принудително напусна ветеранът Андреа Пирло, който бе изритан за пореден път в срещата в десния си крак и явно това доведе до инкасиране на травма, от страна на опитния футболист на гостите.

Във временното класиране Юве остава лидер, като разполага с 31 точки - 3 в аванс пред втория Рома.