Лудогорец започна по изключително силен начин дебютното си участие в Шампионската лига! В първия си мач в турнира „орлите" загубиха с 1:2 при визитата си на Ливърпул на легендарния „Анфийлд". Всички попадения паднаха в последните 8 минутки на срещата. Балотели изведе домакините напред в резултата в 82-ата минута, а в 90-ата Дани Абало изравни. В продължението на мача обаче домакините получиха право да изпълнят дузпа, която бе превърната в гол от Джерард.

Лудогорец има за какво да съжалява, тъй като буквално секунди преди попадението на Балотели Марселиньо бе на стрелкова позиция, но в последния момент топката му бе отнета. Нещо повече  - в 72-ата минута Безяк удари греда! Въпреки поражението разградчани се представиха повече от достойно и напълно заслужиха аплодисментите, с които бяха изпратени от „Анфийлд”.

Очакванията за силен домакински натиск в първите минути на срещата по никакъв начин не се оправдаха. Лудогорец не само, че не се бранеше глухо, но използваше всеки удобен момент, за да разиграва топката и да навлезе в половината на съперника. В 18-ата минута българският шампион направи отлична атака и не бе далеч от това да стигне до гол. Кайсара и Марселиньо комбинираха, след което бранителят пусна извеждащ пас в полето към Безяк. Словенецът обаче се забави и пропусна възможността да отправи удар към вратата на Миноле.

След точно половин час игра Лудогорец отново бе близо до гол. Михаил Александров центрира от свободен удар, Моци се извиси над бранителите на домакините и игра с глава, но топката излезе на около метър в аут. Последните минутки на полувремето бяха за Ливърпул. При една от редките си бързи атаки, домакините стигнаха до полето на Лудогорец, а на върха на комбинацията се оказа Лалана.

В решителния момент обаче английският национал се забави, а ударите му бяха последователно парирани от Моци и Анисе. Последва корнер, при който централният бранител Ловрен игра с глава, но за радост и той беше неточен. В крайна сметка последният сигнал за първата част дойде при нулево равенство, което бе абсолютно справедливо с оглед равностойната игра до този момент.

Втората част започна с натиск на Ливърпул и в 52-ата минута домакините създадоха отлична атака, на върха на която се озова десният бек Манкило. Испанецът обаче действа като типичен бранител и от 4-5 метра стреля над вратата. Буквално секунди след това Лудогорец отговори със светкавична контра, при която Кайсара стреля от около 25 метра, но Миноле внимаваше и сигурно боксира.

В 60-ата минута Стърлинг центрира успоредно на голлинията, но за радост нямаше негов съотборник, който да засече топката, преди тя да бъде изчистена от Данчо Минев.
В 69-ата минута новият вратар на Лудогорец Милан Борян трябваше да показва качествата си. Манкило центрира отлично от десния фланг, влезлият преди секунди Фабио Борини засече с глава и насочи топката под гредата, но в последния момент с една ръка Борян изби в корнер! Невероятна намеса на стража.

В 72-ата минута „Анфийлд” замръзна след перфектна контра на Лудогорец. Марселиньо изведе Безяк сам в полето, нападателят моментално стреля, но топката се отби в страничната греда, след което се върна към Минев. Бранителят обаче бе неточен и прати топката в аут.

Изключително драматични бяха последните 10 минути на мача. В 81-ата Марселиньо получи топката в полето, справи се с Морено, но след това Ловрен се намеси решително и спаси чист гол. Буквално в ответната атака Ливърпул откри резултата. Балотели получи топката в полето, пребори се с Моци и от няколко метра нямаше проблеми да се разпише за 1:0.

В последната минута от редовното време комбинация между резервите Хамза и Дани Абало донесе гол за Лудогорец! Испанецът бе изведен перфектно в полето, финтира Миноле и на празна врата вкара за 1:1. За жалост обаче в добавеното време на срещата вратарят Борян направи дузпа, която бе реализирана от Джерард. Абсолютна драма и незаслужен успех на домакините.

ЛИВЪРПУЛ – ЛУДОГОРЕЦ 2:1 (СЪСТАВИ И КОМЕНТАР)