Отборът на Лестър продължава да изненадва всички футболни специалисти в Англия. „Лисиците" са на крачка от чудото, измъквайки се от зоната на изпадащите след важен успех над Бърнли. Момчетата на Найджъл Пиърсън триумфираха на „Търф Мур" с минималното 1:0, а в герой за своите се превърна Джейми Варди.

Поражението пък намали рязко надеждите на Бърнли за спасение. Шон Дайш и компания трябва да съжаляват, че поне не се добраха до точката,тъй като секунди преди Лестър да отбележи гол, МатюТейлър от състава на домакините пропусна дузпа.

Щастливи от развръзката на днешните мачове се оказаха и „тигрите" от Хъл Сити. Командата на Стийв Брус също победи като гост, а в ролята на тяхна жертва влезе играещият само за честа си тим на Кристъл Палас. Двата гола за победата реализира Даме Н'Дойе през второто полувреме.

Съндърланд и Куинс Парк Рейндъжрс стигнаха само до равенства в своите срещи, което ги остави и в зоната на изпадащите. „Черните котки" направиха 1:1 със Стоук Сити, докато Рейнджърс не успя да спечели градското дерби  с Уест Хям (0:0).

В последен мач от този част, Нюкасъл допусна загуба като домакин на Суонзи с 2:3.