Капитанът на Литекс Роберт Попов отрече всякакви информации, че му предстои трансфер в друг отбор.

„И аз слушах изказванията на шефовете на заминаване за Дубай. Чух, че щели да ме продават до няколко дни, но не знам дали това е истина. До този момент няма никакви оферти към мен, поне такава информация имам аз. Когато говорих с ръководството, никой не ми гарантира, че ми предстои трансфер. Пращат ме в някакви отбори, но аз имам договор с Литекс до лятото и искам да го изпълня”, каза Роберт Попов пред „Топспорт”.

Защитникът бе изваден от групата на отбора за Дубай, тъй като не пожела да поднови договора си с клуба.

„Предложиха ми удължаване на контракта с определени условия, но аз не приех и съм в правото си. Всеки може да приеме или не дадено нещо, което му предлагат. И така се стигна до ситуацията, в която се намирам в момента – да тренирам в Ловеч с юношите на клуба. Това ми казаха шефовете и аз изпълнявам. Надявам се всичко да свърши добре за мен. Малко нещата станаха като тези в Левски преди години, когато на „Герена” ги пращаха да гледат видео”, допълни македонецът.

„Знам, че ме спрягат за трансфер в ЦСКА, но на този етап няма нищо сигурно”, отговори Роберт на въпрос дали е пред трансфер на „Българска армия”. Македонецът допълни, че може сега да подпише предварителен договор с някой тим и да остане до лятото в Ловеч, след което да си тръгне.

Раздялата му с „оранжевите” е сигурна, но въпросът е дали Йешич и ръководството ще му дадат шанс за изява през пролетта или Попов ще бъде част от юношеската школа на Ферарио Спасов.